דייט ראשון – מגלים הכול?

דייט ראשון הוא תמיד מרגש. גם "משתמשים מנוסים" בסצנת הדייטינג עדיין מרגישים עקצוצים של מתח לקראת הפגישה המסקרנת.
מה צריכה להיות אסתרטגיית ה"ספר לי משהו עליך" בזמן הדייט? לגלות הכול? לשמור את הקלפים קרוב לחזה? צריך להיזהר לא לחשוף יותר מדי. מצד שני – ככה אני, ותאהבו אותי כמו שאני, ואם לא נראה לצד השני –לא צריך גם דייט שני. אז מה נכון?

חשיבות הרושם הראשוני
אמרה מפורסמת גורסת כי "לעולם לא תקבלו סיכוי שני לעשות רושם ראשון". וזה באמת נכון. רושם ראשון מכניס אותנו להלך רוח ומחשבה מסוים, הקובע (או בכל אופן מנסה לקבוע לנו) את המסגרת בעזרתה אנחנו רואים את האדם שזה עתה הכרנו. ככה המוח שלנו עובד: קל לו יותר לארגן את כל המידע הנקלט בתוך מסגרת מסוימת.

פלטתם איזה שטות שהיא לא ממש "פוליטיקלי קורקט"? אולי יידבק לכם רושם של גזענים או טיפשים. התלבשתם בצורה מרושלת? אולי יש לכם בעיה רצינית עם חוש האופנה, או כישורי סדר והניקיון. לא שמעתם על הסרט החדש של אלמודובר? יש מצב שאתם חיים עדיין בתקופת האבן.

אז גם אם בעצם לא הובנתם כהלכה, או שמרוב לחץ לא הסתכלתם על עצמכם במראה לפני שרצתם החוצה לדייט, או שדווקא את הסרט הספציפי הזה פספסתם, (אבל יש לכם תואר שני בתולדות הקולנוע הספרדי) – תצטרכו לעבוד קשה כפליים בשביל להחזיר את הכבוד שאבד בין רגע.

מה מספרים?
מה לספר על עצמכם בדייט הראשון? רק את האמת! אבל עד גבול מסוים.
מהו הגבול? כאן העניינים מסתבכים. קודם כל זה תלוי מאד באישיות שלכם. אתם מאלה שעונים תשובה של 10 דקות לשאלה "מה נשמע?" או שגם כשמבקשים מכם לפרט איך היה הטיול של 10 חודשים בדרום אמריקה, אתם עונים "היה בסדר…" ? אתם נוהגים לשתף, או קמצניים במילים?
הגבול תלוי, כמובן, גם בצד השני. הבדיחות שלכם נתקלות בהרמת גבה בלבד מעבר לשולחן? או שהצחוק לא נפסק? הדייט שלכם זורם או תקוע בניוטרל?

כמו ברוב התחומים בחיים, המינון הנכון בחשיפת פרטים מהחיים הוא איפשהו באמצע. האם יש לכם נושאים רגישים? עוד לפני הדייט – תחשבו איך אפשר להימנע מאזכורם בשיחה, ותגבשו "תכנית מילוט", במידה והם כן יעלו. (הכוונה היא כמובן לא להימלט מהדייט, אלה לעבור נושא בעדינות). חשוב להגיד את האמת, אבל לא חייבים להגיד את כל האמת ומייד. הג'נטלמן שמולך מחמיא לך על יופי פנייך, ואת לא רוצה (עדיין) להודות שעשית בוטוקס? זכותך – תקבלי את המחמאה ותעברי הלאה. הגברת מחמיאה על הגזרה, ואתה בקושי יכול לנשום כי סגרת את החגורה חזק מדי? לא חייבים מיד להתלונן על הדיאטה שלא עובדת. תמיד אפשר להחזיר מחמאה ולקנות לעצמך עוד מרווח זמן לחשוב על נושא הבא – בטוח יותר.

ובתכלס?
תשתדלו להתלבש בצורה שהולמת את ההקשר (בני כמה אתם, מהו מקום המפגש והתוכנית לערב). תשתדלו להזמין אוכל שתוכלו להתמודד איתו ולא תמקדו את השיחה בפדיחות הקשורות לשפריצים של רוטב שום על הבגדים. גם אם אתם קיצוניים בדעתכם בנושא מסוים, תשתדלו למצוא ניסוחים עדינים בהבאת דעותיכם. במקרה הכי גרוע ניתן לומר בחיוך "נסכים שלא להסכים בנושא הזה", ולעבור לנושא הבא. זכרו תמיד את נושא הרושם הראשוני. אם לצד השני ייווצר רושם ראשוני חיובי עליכם, תהיה לו נטייה לסלוח על הפאשלות ואי-ההתאמה בהמשך. לעומת זאת – רושם ראשוני גרוע, וזה יכול להרוס את הכול.

 

 

0 0 votes
Article Rating
מנוי
קבל התראות
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments